söndag, augusti 14, 2005

Bloggblogg

Vissa har klagat på att det är nåt fel på min sida om man läser den i Internet Explorer, sidebaren hamnar liksom nedanför resten av sidan. Inget försvinner, men det är fult och svårt att läsa.
Jag har kollat med min tekniska support (=html-kunnig bror) som jobbar på saken. Tills dess kan jag rekommendera att du byter webbläsare till Mozilla firefox som finns att hämta gratis här. Med firefox är sidan jättefin :-).

När jag nu ändå skriver om sånt här kan jag ju passa på att säga att det har dykt upp nya länkar i listan, och fler ska det bli. Ska nog strukturera om hela min länklista, keep watching...

Och så kan det inte sägas för många gånger: kommentera mera!

10 kommentarer:

Engst sa...

Varför skulle någon vilja läsa sidan i Internet Explorer? ;-)

Johannes sa...

Som den HTML-kunniga brodern i fråga kan jag nämna att jag är rätt säker på vad felet gäller och ska se till det så fort jag landat ordentligt efter semestern. ;)

Annars kan jag ju som Marta nämner rekommendera Mozilla Firefox som förutom att den använder mindre systemresurser än IE, renderar sidor bättre (läs: mer standardenligt och användartillgängligt), är säkrare, mer utbyggbart och viktigast av allt: fritt. Kan ju även rekommendera alla att släppa allt dom publicerar online under GPL eller åtminstone någon lättfattlig licens som Creative Commons Share Alike 2.0.

Anders Löwdin sa...

Hej!

Johannes, jag kunde inte sagt det bättre själv. Firefox är en stor tillgång för mig i mitt dagliga surfande och arbetande framför datorn…

Glädjande är att Firefox ökar sin andel av browser marknaden. En bra länk i sammanhanget är http://www.spreadfirefox.com/.

Vänligen
/Anders

Anonym sa...

Är det bara nördarna som hör av sig? 15% kör Firefox och ca 85& IE, ändå så skriker firefoxarna om hur bra den läsaren är...*fnys*

Jag har alltid kört IE på din sida och det har ALLTID fungerat bra, så det så...(;-)

Jerrys blog
http://jerryolsson.se

Marta Axner sa...

Med risk att bli stämplad som nörd: när jag läste filosofi i gymnasiet var en av de första sakerna vi fick lära oss att majoritetsargumentet inte är giltigt - att de flesta gör något eller tycker något betyder det inte att det är rätt...

Att en majoritet av användarna kör IE beror knappast på att de testat alla olika browsers och sedan gjort en saklig bedöning att den är bäst, utan på att IE finns installerat på i princip alla pc:ar som säljs. Bara det ett skäl att fundera över att byta...

Jag är inte särskilt datornördig annars, men har gått över till firefox av flera skäl, det viktigaste att det är lätt använda. Har man en gång börjat navigera i flikar vill man inte gå tillbaka.

~Karin Långström Vinge~ sa...

Funkar för mig. Det blev så för mig oxå en gång, men jag kom på att det var för att det kom upp en sån där "MSN sök" ruta vid sidan om bloggsidan. Så sidebaren fick inte plats. Så jag klickade bort sökrutan, och vips kom sidebaren tillbaka där den skulle.

Nån som fattar? :)

Anna Larsson sa...

Det finns om inte annat politiska skäl att byta från IE till, ja egentligen vad som helst annat. Bill Gates, hederknyffeln har nämligen utvecklat en alldeles särskild version av IE till Kina som tillåter censur av olämpliga ord som demokrati osv. Googla på demokrati i Kina och du får upplysningen att skrivit in ett förbjudet ord och uppmanas sluta med det.

Nu kan jag tyvärr inte byta webbläsare på "min" landstingsdator, men funderar skarpt på att göra det på min andra privata (modemuppkopplade) dator efter att ha fått det braiga tipset om Firefox!

Johannes sa...

Att använda flikar är ju bara att skrapa på ytan, den stora magin ligger i All-In-One Mouse Gestures, efter att börjat med musgester känns alla andra webbläsare helt medeltida. :)

Anonym sa...

Marta!
Varför använder du inte samma filosofi i ditt politiska arbete? (;-)

Ibland får jag för mig att det skall bara vara fel på IE oavsett och bara det gör att jag vägrar byta. Jag har försökt, men gillar min IE bäst i alla fall.

Jerrys blog
http://jerryolsson.se

Marta Axner sa...

Jerry: Det är ju det jag gör. Det är därför man ska bygga politik på ideologi och helhetssyn och inte se varje sakfråga sig för sig...