torsdag, september 07, 2006

Persson starkast på utbildning

Hade nöjet igår att se duellen mellan Persson och Reinfeldt tillsammans med mina kamrater i Laboremus hos den borgerliga studentföreningen Heimdal. Kvällen inleddes med debatt mellan tre laboremiter och tre heimdaliter för att sedan övergå i gemensam tv-tittning i skinnsofforna i Heimdals källare.

Kommentatorer och kvällstidningsläsare har utsett Reinfeldt till vinnare, och visst är han som jag skrivit tidigare en smooth talker. Han ger säkert ett sympatiskt intryck på många. Men mycket till politiska besked är det inte. Tyvärr var Persson lite för inriktad på att attackera moderaterna istället för att presentera sin egen politik, framför allt i vårdblocket vilket gav Reinfeldt enkla poänger samtidigt som han inte svarade på frågorna från Persson. Visserligen har Persson rätt i det han sade, moderaterna i Stockholm och andra landsting vill sälja ut akutsjukhusen, men sossarna har mycket bra framåtsiktande politik på vårdområdet som han hade kunnat prata om också.

Persson var som bäst i utbildningsfrågorna och slutpläderingen. I utbildningsblocket var det klockrent hur Persson konkret beskrev socialdemorkaternas politik för kunskap och utveckling från förskola till forskning. Reinfeldt vaga beskrivningar av att skolan inte räcker till imponerade inte i jämförelse med Perssons specifika förslag som samtidigt bildade en ideologisk helhetssyn på utbildningsväsendet.

Befriande nog slapp vi skandaldiskussioner, både i vår egen debatt och i tv-duellen. Nu är det sakfrågor som gäller fram till valet även om fp fortfarande har många frågor att besvara.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: