måndag, september 04, 2006

Konspirationsteorierna är pinsamma

Det folkpartistiska dataintrånget hos socialdemokraterna på många borgerliga håll bemötts seriöst och tagits på allvar som det grova övertramp och sannolikt lagbrott det är. Men en hel bunt borgerliga bloggar och kommentatorer (exempelvis på di.se) verkar mena att hela skandalen i själva verket är en socialdemokratisk konspiration. Ibland med målande beskrivningar av hur onskefull Marita Ulvskog är som person.

Det skulle bygga på att intrången (enligt den utpekade) skulle ägt rum mellan november och mars och att (s) då borde ha vetat. Fast intrången har fortsatt ända fram till förra veckan, fast inte från folkpartiets högkvarters ip-nummer. Och även om det såklart skadar fp nu så gynnar det knappast s, och s kan knappast ha riskerat att läcka central valtaktik för att kanske plantera en vältajmad skandal två veckor innan valet. Rätt ihåligt.

Vad som däremot är intressant är att fp:s utspel varit misstänkt tajmade med s i olika frågor. Och att flera olika personer försökt logga in hos s och att man inte vet än vilka. Om det visar sig att folkpartiledningen dragit nytta av uppgifter som tagits från sapnet är watergate inte någon orimlig jämförelse.

Sedan verkar det helt klart som om it-säkerheten på SAPnet varit under all kritik. Men det fråntar inte de skyldiga ansvaret.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: