måndag, september 25, 2006

Kyrkomötet dag 1

Så började kyrkomötet idag. En av fördelarna med att bo nära är ju att jag fick sovmorgon - många ledamöter gick upp i svinottan och reste hit, medan jag kunde sova längre än en vanlig skoldag och sedan cykla de 7 minuterna till universitetshuset där kyrkomötet håller till.

Idag har främst ägnats åt gruppmöten och lite formalia samt en grym buffé i universitetshusets trapphall (från Cajsa's, kanske uppsalas bästa catering). Imorgon fortsätter gruppmötena på förmiddagen och sedan festlig invigning med mässa i domkyrkan under ledning av nya ärkebiskopen Anders kl 14 (öppet för allmänheten).

Dagens höjdpunkter får nog ändå sägas vara att jag har träffat två kyrkbloggare i verkligehten för första gången: Karin Långström Vinge och Per Westberg. Per sitter inte i kyrkomötet men jobbar i sekretariatet. Om allt går som det ska kommer jag imorgon att väljas till hans utskott, organisationsutskottet. Låter kanske inte så vansinnigt sexigt med organisationsutskott, men det ska bli intressant. Särskilt som det pågår en stor demokratiutredning som kommer hamna på vårt bord 2007 och 2008.

Fortsättning följer.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: