söndag, september 10, 2006

Persson i toppform

Wow. Det verkar faktiskt som att Persson har toppat formen perfekt. På den kanske viktigaste debatten, duellen i svt ikväll, har Persson visat sin allra bästa sida och visat varför han har lyckats regera med en minoritet i riksdagen i 12 år.

Jag blev inte helt övertygad av Persson i debatten i onsdags, som jag skrivit om tidigare, men ikväll var styrkeförhållandena förändrade. I onsdags var Persson lite för defensiv, ägnade lite för mycket tid åt att anklaga moderaterna än åt att prata om sin egen politik. Vilket i och för sig inte är så märkligt, när moderaterna inte pratar om konsekvenserna av sin politik, men det är ändå viktigt att ge ordentligt med utrymme åt socialdemokraternas egna förslag.

Ikväll var defensiviteten borta. Persson var kvick, rolig, seriös, beskrev sin politik tydligt samtidigt som han skickligt pekade på alliansens svaga punkter. Och framför allt är han ovanligt ideologisk. Inte minst i frågan om klimatförändringarna och oljeberoendet var han klockren.

Reinfeldt klarade sig hyfsat, men var blekare än de senaste debatterna mot Persson. Persson fick in fler poänger och mer applåder, och såg ut att ha betydligt roligare.

Flera proffstyckare har menat att många tittare bestämmer sig ikväll baserat på den här duellen. I så fall kan det mycket väl vara ikväll som alliansen förlorade valet.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: