torsdag, juli 07, 2005

Almedalen är överväldigande

Är i almedalen sen i tisdags och är helt överväldigad. Har dessutom inte tillgång till dator regelbundet (sitter nu på biblioteket) så några vassa kommentarer blir det inte. Samlar på mig intryck under veckan och återkommer med reflektioner över sakernas tillstånd efter helgen...

solen skiner, kändisarna är många, politiken lever mer än jag vågat hoppas.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Politiken är för proffsen. Folket har de politiker de förtjänar. Många har insett att vi har tappat mycket välfärd i landet och att inkomstklyftorna har ökat. De kommer de att göra oavsett om vi har en sosseregering eller inte.
Vi du också leva på politiken..?

fredrik sa...

Hej Marta,

Är du här? Om du länkar till mig så länkar jag till dig. ;-)

Kram, Fredrik

Marta Axner sa...

Anonymous:
Vet inte om jag håller med om att folk alltid får de politiker de förtjänar, även om man väl på sätt och vis kan säga att det är det som representativ demokrati går ut på... Håller dock med om att det är ett stort problem att klyftorna ökar och att det särskilt är en utmaning för oss sossar och vår trovärdighet.
För mig handlar politiken om engagemang, lust och vilja att förändra, om förtroende och om att ge av sin tid och sig själv för det som är viktigt för människor. Jag har en utbildning (snart , iaf) som handlar om annat än politik, men om jag någon gång skulle få ett uppdrag inom politiken som innebar heltid vore väl det spännande under en period. Men jag personligen har inga ambitioner att bli proffspolitiker för livet, även om man aldrig vet vad som händer. Vill dock inte misskreditera någon som ägnar sitt liv åt politiken, att få förtroende från människor för att arbeta demokratiskt är något hedervärt som för få ägnar sig åt.