lördag, september 17, 2005

Önskan nr 2 uppfylld

Som trogna läsare av min blogg vet, så önskade jag mig några bloggar i födelsedagspresent för en månad sedan. För ett par veckor sedan uppfylldes den första bloggönskan när Katrine Kielos startade sin blogg (även om det just nu verkar vara problem med den. Vad har hänt, Katrine?).

Nu har den andra uppfyllts, eftersom också Magdalena Streijffert, ordförande i s-studenter börjat blogga. I hennes senaste inlägg skriver hon bl a om vikten av att inte låta det yttre trycket på socialdemokratin innebära att all inre kritik tystas och att man avstår från att driva en progressiv politik inom partiet. Hon skriver:
"Valrörelsen har redan satt igång och det har ibland känts som vi socialdemokrater har jobbat i uppförsbacke. Därför är det viktigt att vi i partiet håller ihop och håller vår kritik internt. Men det får inte gå för långt. Det är fortfarande viktigt att vi står upp för våra åsikter, ligger i framkant och för en progressiv politik. För det är på så vis som partiet utvecklas och fortsätter vara det idéburna parti som vi bör vara, inte ett förvaltningsparti. /.../ Därför ska vi alltid ligga i framkant och inte alltid rätta in oss i leden."

Kör hårt, Magda och s-studenter. Det finns många viktiga frågor att driva på partikongressen i höst, och där behövs s-studenter som en progressiv kraft, inte bara i utbildningspolitiken utan även i de internationella frågorna och jämställdhetsfrågorna. Ser fram emot att läsa mer om såväl förbundets politik som dina erfarenheter i bloggen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Länken till Samuel Stengårds blogg är felaktig. Korrekt länk är http://blogg.s-info.se/samuel

Marta Axner sa...

ok, nu är det fixat.