måndag, september 19, 2005

Kommentarpolicy

Har fått två kommentarer i min blogg från Erik Hellsborn, Sverigedemokrat.
Intressant att en Sverigedemokrat vill diskutera i min blogg. Eller åtminstone posta sina länkar, de två kommentarer som gjorts hittills kan knappast kallas diskussion. Det har hur som helst fått mig att fundera på vilka kommentarer jag ska acceptera. Jag vill såklart ha en levande och fri debatt, samtidigt är jag juridiskt och moraliskt ansvarig för vad som publiceras här.

Min utgångspunkt är att jag gillar kommentarer. Det är bra att få sina egna texter, idéer och tankar granskade, utmanade och uppmuntrade. Har haft några riktigt intressanta diskussioner i såväl min egen blogg som andras. Samtidigt kan diskussionerna ibland dra iväg, inte så farligt här på min blogg, men på exempelvis motallians.se där jag också skriver uttrycker sig folk ibland onyanserat, minst sagt.

Jag har kommit fram till följande policy:
Erik och andra sd:are (eller andra politiska sammanslutningar i det demokratiska gränslandet) får gärna kommentera här så länge jag juridiskt kan stå för det som står - allt som kan vara hets mot folkgrupp tänker jag ta bort. Om det blir obehagliga diskussioner kanske jag inför hårdare regler. Det är ok att du postar länkar till din egen blogg (och oberoende media såklart), däremot vill jag inte ha några länkar i min blogg till främlingsfientliga och rasistiska organ. Därför har jag raderat ditt tidigare inlägg med länk till SDs nättidskrift.

Kan tyckas hårt, men min blogg är inte en opartisk instans utan min personliga sida. Och jag vill inte att någon läsare här ska känna sig kränkt eller obehaglig till mods på grund av kommentarer om kön, enticitet, bakgrund eller sexualitet eller annat.

Har även fått en del antifeministiska kommentarer som rör sig i gränslandet. Det finns ingen lagstiftning om hets mot folkgrupp beroende på kön, men jag tänker inte låta någon känna sig könstrakasserad i min blogg. Om någon av er läsare reagerar på något som står här - hör av er. Min mailadress finns på min presentationssida. Jag läser alla kommentarer men ibland kan man reagera olika. Min utgångspunkt är att det är den som känner sig kränkt som är den som avgör vad som är en kränkning, och jag kommer alltså lyssna på era åsikter (under förutsättning att de är seriösa).

Diskutera gärna detta, har inte sett så många andra bloggare diskutera policy för kommentarer.

7 kommentarer:

Jonas Morian sa...

Väldigt intressant och tänkvärt inlägg. Jag har själv funderat en del kring det här frågorna. Det blir nog till att skriva ihop något om det här. Återkommer.

Patrik sa...

Hej vännen!
Jag tycker att det är bra och vettigt skrivet. Du är bravo vännen!
P.

Erik Hellsborn sa...

Tråkigt att du uppfattar SD som främlingsfietliga. I övrigt har du givetvis rätt. Din blogg, dina regler.

Patrik sa...

Känner att jag skulle kunna respektera SD, inte mycket men lite mer, om de någon gång medgav att de kör med illa dold främlingsfientlighet..

Anonym sa...

Antifeminism = att man överhuvudtaget vågar ifrågasätta det en kvinna säger.

Göran Koch-Swahne sa...

Och vad är det om man vågar sätta ut sitt namn?

annika b sa...

Bra och sansad politik.

Den magsura kommentaren – "antifeminism, att överhuvudtaget våga ifrågasätta vad en kvinna säger" - är medvetet osaklig och oändligt trist. Enbart där för att ge uttryck för allmän ilska över att feminism alls finns. Själv är jag ilsken över att den alls BEHÖVS. Men tyvärr, det gör den.