måndag, september 12, 2005

Evin Rubar årets förnyare?

Såg just att tv-priset Kristallen i kategorin "årets förnyare" har tilldelats Evin Rubar, journalisten bakom vårens tendentiösa dokumentär Könskriget. Nog för att hon har förnyat samhällsdebatten. Fast jag vet inte om det var en ny backlash vi behövde...

9 kommentarer:

Tomas Jonsson sa...

Eftersom jag knappt inte tittar på teve och definitivt bojkottar samhällsprogram som påstår sig vara objektiva så slapp jag se eländet. Jag är så luttrad att jag inte ens blir förvånad över utmärkelsen.

Som halvkristen kommunist sympatiserar jag för övrigt med en hel del av det du skriver! :-)

Mattias sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mattias sa...

På vilket sätt ser du Evin Rubars dokumentär som en backlash? :o)

Mina inlägg om "könskriget" hittar du här:
Dogmatism inom feminism
http://www.carambola.se/?p=447

Ireen von Wachenfeldt har inte alla hästar inne
http://www.carambola.se/?p=463

Skulle värdesätta dina synpunkter på frågan, eftersom du uppenbarligen verkar vara av en annan uppfattning än Evin Rubar, och dessutom studerar på samma universitet som den beryktade Eva Lundgren är anställd inom.

Delar du Ireen von Wachenfeldts synpunkter? Vad är dina synpunkter när det gäller Eva Lundgren?

Fredrik Lindholm sa...

Vaddå backlash! Är det bara män med konstiga livsåskådningar som får kritiseras?

Von Wachenfeldt och resten av gänget har inte bara tillverkat rep åt sin egen hängning, utan även knutit en snara och stoppat in halsen i den. Allt Rubar gjorde var att sparka undan pallen de stod på.

Carl-Robert sa...

Det var nästan så att de sparkade undan pallen själva också...

hanna sa...

fast i och med att grejen blev att man typ inte kan kalla sig feminist va utan att alla tror att man tror att män är djur, så måste man väl kunna säga att det vara lite av en beckalsh va. och så kanske man kunde tycka att dokumentären var lite ensidig. eller nåt.

Göran Koch-Swahne sa...

Eller nåt.

Mattias sa...

Att klaga på att dokumentären är ensidig finner jag en aning löjligt. Det gick ju ut på att ifrågasätta ROKS (eller Wachenfeldt i synnerhet). Kan man vara annat än partisk då? :-P

Anonym sa...

Evin Rubar är Allahs skimrande juvel och en kurdisk krigare som kommit för att befria nordiska män från den obarmhärtiga, totalitära feminismens ok. Det är som om man vandrat törstande i Lögnens torra öken och plötsligt erbjudits rent vatten ur Sanningens klara källa.

Vi älskar dig Evin!

- En av många förtryckta nedtystade män