fredag, augusti 18, 2006

S höjer studiemedlet!

I socialdemokraternas valmanifest som presenterades för en liten stund sedan finns ett vallöfte om höjt studemedel med. Några detaljer finns inte presenterade än, utan i manifestet står bara att studiemedel och fribelopp ska höjas. Mer detaljer kommer med all säkerhet från s-studenter under dagen, som nöjt konstaterar att deras krav har gått igenom.

[Uppdatering] På s-studenters sida kan man nu läsa att höjningen av studiemedlet som föreslås är 300 kr förutom den höjning som gjordes i våras. Någon siffra för höjningen av fribeloppet finns ännu inte. Förutom dessa segrar är s-studenters ordförande Magdalena Streijffert särskilt glad för satsningen på 1% av BNP till forskning samt tandvårdsreformen som kommer att underlätta ekonomi (och tandhälsa) för alla men inte minst studenterna.

SFS är självklart också glada idag över löftet om studiemedelshöjning. SFS ordförande Elin Rosenberg säger i ett pressmedddelande: – Det är klart att jag är glad! Det här är en välkommen, och helt nödvändig satsning på studenterna. Varje krona är guld värd.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: