tisdag, augusti 15, 2006

Insamlingarna går trögt

Alla de stora frivilliga biståndsorganisationerna samlar in pengar för katastrofhjälp och långsiktigt stöd till de krigsdrabbade civila i Libanon. Men insamlingarna går trögt. Oftast ger sådan massiv media som bevakat Libanon den senaste månad också genomslag i insalingarna, men inte denna gång. I Kyrkans tidning uttalar sig Lars-Ove Ljungberg som är insamlingschef för Lutherhjälpen, men även andra som Röda korset och Rädda barnen har haft svårt att få in pengar.

Lars-Ove Ljungberg tror att det är svårare att samla in pengar till konfliktområden än till naturkatastrofer eftersom människor är osäkra på var pengarna hamnar och vad som orsakar problem - situationen är onekligen enklare när det är en jordbävning som orsakar problem än när det är stridande parter som man kanske känner sig tvungen att ta ställning till.

Jag har skänkt pengar till Lutherhjälpen - de samarbetar med ACT som är de kristna kyrkornas katastrofsamarbete och med Mellanösterns kristna råd (mer info här). Jag tycker att du också ska hjälpa till - förslagsvis genom någon av de stora, pålitliga organisationerna som Röda korset, Rädda barnen, Diakonia eller Lutherhjälpen.

Bilden kommer från Lutherhjälpen och föreställer
Wahibeh och Chaabi och deras barnbarn Ibrahim som på grund av striderna i Libanon blivit flyktingar i sitt eget land.

Andra bloggar om: , , , ,


Inga kommentarer: