måndag, augusti 21, 2006

Intressant lunchdebatt med Carin Jämtin

På onsdag 23/8 ordnar Svenska kyrkan/Luterhjälpen en valdebatt om internationella frågor, bistånd och utrikespolitik. Medverkar gör bland annat biståndsminister Carin Jämtin och representanter från andra riksdagspartier. Debatten äger rum den 23/8 kl 12.15-13.15 i kulturhusets studio 3, Stockholm men sänds också direkt i svt 24. Om man kommer i tid bjuds det på en lättare buffé - ingen föranmälan men antalet platser är begränsat. Så här står det på svenska kyrkans webbplats:
Hittills har det varit väldigt tyst om världen utanför Sverige i valrörelsen. Svenska kyrkan/Lutherhjälpen vill uppmärksamma att vi lever i en global värld, där beslut i Sverige och i internationella fora får konsekvenser för människor i andra länder.

Samtalet, somkommer att röra sig handel, miljö och effektivt bistånd, ingår i Lutherhjälpens satsning på att uppmärksamma utvecklingsfrågor under valåret som inleddes med debatter och partiledarutfrågningar under Almedalsveckan i juli. I nästa vecka kommer alla kandidater i riksdagsvalet få ett vykort med texten ”En hälsning från världen” som en påminnelse om att valet i höst inte bara gäller Sverige.
Bild på Carin Jämtin från regeringens bildarkiv. Foto: Pawel Flato
Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: