måndag, oktober 17, 2005

Linda Skugge dissar Timbro

Den otroligt flitiga bloggaren Linda Skugge har på senare tid anklagats för att vara moderatvänlig och ha övergett sina feministiska ideal. Jag är kanske beredd att hålla med om det första men inte det andra. Nu har hon dessutom gett sig in i en diskussion kring (eller kanske snarare kampanj mot) Timbro. I sin krönika i söndags skrev hon bl a:
"Det är ju knappast så att nån normal människa vill ha en Timbrovän som kompis. De verkar samtliga vara inhumana, homofoba abortmotståndare som tycker att det är bra att ge sina barn en hurring. Om det debatteras om lesbiskas rätt att få bli föräldrar så kommer det självklart en ettrig Timbro-anknuten ond människa och säger: NEJ, tänk på barnens bästa!."

Nu skriver hon mer på bloggen också (fast hon också utlovat en krönika i veckan), framför allt om hur "mörkblå" personer aldrig tar aktiv ställning för kvinnors eller homosexuellas rättigheter, bl a så här:
"Ni mailar och skriver att Timbrovännerna är schyssta killar och tjejer som aktivt kämpar för homos och inte på nåt sätt är emot aborter.
Sen när kämpar Timbro för homos rättigheter? Ge mig lite exempel tack.
Ge mig också exempel på mörkblå människor som kämpar för att behålla vår fina abortlag. Varje gång abortdebatten blossar upp, var är de moderater som då står på kvinnornas sida?
Jag har verkligen letat men inte hittat några.
...
Kort sagt: var finns alla humana och människovänliga mörkblå människor?"

Nu finns också svar på tal till Johnny Munkhammar och snart har hon lovat att svara Johan Norberg också (som alltså båda mailat henne). Ska bli intressant att följa fortsättningen...

Inga kommentarer: