måndag, november 20, 2006

Lästips om familjepolitik

Några lästips: Tommy Jensen skriver intressant och aktuellt om Mammalobbyn och alliansen på oppositionen.se:
För inte så många år sedan så var det enbart kristdemokraterna som talade om vårdnadsbidrag. Nu är det en hel allians som tycker det är toppen. mammalobbyn
har lyckats ganska bra med sitt uppdrag, politiker med örat mot marken får ofta svårt att se vad som döljer sig bortom horisonten. Svårigheten är väl att just kombinera att vara visionär och samtidigt lyhörd mot medborgarnas önskningar. I
det här fallet tycks det som om hela alliansen trycker huvudet mot marken då mammalobbyn ropar efter valfrihet. Vilken borgerlig politiker kan väl säga nej till ökad valfrihet, vad den än må gälla?
När det gäller vårdnadsbidraget så innebär den ökad valfrihet för vissa, nämligen mammor i familjer med gott om pengar. För de allra allra flesta innebär den minskad valfrihet. Närmare bestämt för bl a ensamstående, låginkomsttagare, arbetslösa och, inte minst, för barnen. Vilken valfrihet får våra döttrar i ett framtida samhälle där jämställdheten inte utvecklas, där de får räkna med att tjäna mindre, trots likvärdig eller högre utbildning, som sina bröder? Enbart p g a sitt kön. Vad är det för valfrihet?


Läs också Per Westbergs inlägg om att moderate riksdagsmannen Mats Gerdau, tidigare kommunalråd i Nacka, har tilldelats Världen idags Familjepris 2006. Westberg undrar om Gerdau vet vad Världen idag är för tidning.

Världen idag är en kristen tidning, som om man är snäll, kan betecknas som värdekonservativ. Den har förvisso en redaktion med medarbetare från olika samfund men det är uppenbart att tidningen står trosrörelsen Livets ord nära.
Tidningen kan enligt amerikansk modell hänföras till den kristna högern vilket är något helt annat än "de nya moderaterna". Hållningen är evangelikal.
--
Att en moderat tar emot ett pris från Världen idag kan jämställas med att en socialdemokrat bugar efter att ha fått ett pris från tidningen Proletären. Inte bättre om en centerpartist dyker upp på Nationell idags redaktion för att få blommor.


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: