måndag, maj 08, 2006

Reviderat valresultat - fms åker ut ur kåren

Pga av ett fel när utjämningsmandaten skulle utdelas i kårvalet i Uppsala, har nu resultatet korrigerats i jämförelse med den prognos som publicerats och som jag skrev om nedan (där jag också skrev fel och gav mössorna ett mandat för lite). Det betyder att Fria Moderata Studentföreningen förlorar sina två mandat, vilka istället tilldelas vsf och halvera.nu.

Det här innebär att vi dels slipper fms i kåren - jag har inget emot politiska motståndare, så länge de beter sig schysst och hederligt och sakligt. Knappast de ord jag skulle använda för att beskriva grabbgänget från fms som på valvakan satt i ett hörn och skanderade högljudda ramsor som "hata, hata, hata ssu" och andra stringenta slagord.

Det innebär också att det finns en politisk majoritet på kåren. Oavsett hur styrelseförhandlingarna slutar - än kan mycket hända, och det finns olika tänkbara koalitioner - så innehas de facto en majoritet av mandaten i kårfullmäktige av politiska partier. Räknar man också in halvera.nu som inte är partibundna men tydligt liberala, och mössorna som också är obundna men tydligt konservativa, så är det helt uppenbart att det kan bli ett av de mest politiskt spännande kåråren på mycket länge.

Valresultatet:
Det Nya Mösspartiet: 5 (7)
Fria Moderata Studentföreningen i Uppsala: 0 (0)
Gröna studenter: 6 (0)
Halvera.nu: 5 (5)
Piratstudenterna: 3 (0)
S-studenter: 8 (5)
Uppsala universitets studenter: 7 (16)
Vänsterns studentförbund: 7 (8)

Hela valprotokollet, inklusive personröster, publiceras sannolikt imorgon tisdag, men senast på fredag, på kårens valsida.

Inga kommentarer: