tisdag, maj 22, 2007

Lyckad gala till stöd för kvinnojouren

Så löd förstarubriken på Bärgslagsbladets framsida (ej på nätet) igår måndag. Och det är bara att hålla med. Trots några sena avhopp och en magsjuk konfencier - Annika Jankell, som skickade sin superproffsiga svägerska Lotta Jankell, programledare för Hippo, istället - blev det en jättefin kväll i Köpings kyrka som c:a 120 personer besökte.
Pandora, Camilla Brinck och Lina Adolphson, musiker i församlingen, stod för sången tillsammans med det otroligt duktiga bandet och körsångare ut vår gospelkör Up 2 U. Musiken var ganska blandad - bland annat sjöng Camilla Brinck sin låt Tell me (med ursnyggt UK garage-inspirerat komp av bandet), Pandora sjöng Så-som-i-himmelen-balladen Gabriellas sång och en riktig gospelrökare, medan Lina sjöng Somewhere (ur West side story) och Som en bro under mörka vatten. Det avslutande suggestiva arrangemanget av Härlig är jorden med bandet och duett mellan Lina och Pandora var något i hästväg. Kvinnojouren berättade som sitt arbete, liksom vår diakon Sylvia Launics-Aronsson. Själv bidrog jag med några inledningsord och högläsning ur Magdalena Graafs självbiografi Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig.
Förutom de intäkter från biljettförsäljningen som Kvinnojouren KAK fick in under kvällen har de även tilldelats ett stipendium från IF trygghetsfond på 50 000 kr - ett välkommet tillskott men fortfarande inte tillräckligt för att rädda verksamheten resten av året.

Förhoppningsvis ska jag hinna lägga upp lite bilder såsmåningom.

P4 Västmanland gjorde också ett reportage igår.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: