måndag, april 10, 2006

44 miljoner på sex veckor

Lutherhjälpens fasteaktion (som jag skrivit om här och här) avslutades i söndags, och sammanlagt har det preliminärt samlats in 44 miljoner kronor de senaste sex veckorna. Det är en ökning med 3,3 miljoner från förra året, detta trots att det inte varit några större naturkatastrofer i början på året, något som annars är det som mest får människor att ge pengar till såväl Luterhjälpen som andra organisationer.

Pengarna kommer att användas till Lutherhjälpens långsiktiga arbete för att utrota hungern, genom att ge människor möjligheter att själva förändra sina byar eller jordbruk eller på andra sätt bygga långsiktiga lösningar istället för katastrofhjälp och biståndsberoende. Ett bra exempel är Adi Kubulo, byn i Eritrea där man på fem år nästan utrotat hungern. En viktig del i framgången är möjligheten till små utvecklingslån, men även gemensamma projekt som vägbyggen, terrassering och skogsplantering. Läs mer eller se Leif Gustavssons film om byn (c:a 10 min).

Trots att fasteaktionen är över för i år, kan man som alltid stödja Lutherhjälpens arbete genom att ge en gåva eller bli månadsgivare.

Inga kommentarer: