fredag, april 20, 2007

SFS direkt: stadgedebatt

I vanlig ordning har stadgeändringar varit en stor punkt på SFS fullmäktige. Varje år brukar en eller ett par frågor bli riktigt heta potatisar och så även i år. Av någon anledning brukar SFS vara väldigt intresserade av just frågor kring organisationen som sådan, och då är naturligtvis stadgarna viktiga.

Årets heta potatisar gällande stadgan handlade dels om styrelsens storlek, dels detaljer kring hur val av styrelse sker. Och efter att frågan om att minska styrelsen har diskuterats i sisådär 4-5 år utan att fatta beslut har sfs nu till slut beslutat att minska styrelsen från 23 personer till 19. I frågan om styrelsevalet så är det lite för tekniskt komplicerat för att sammanfatta i några meningar - men ändringarna gick inte igenom. Kanske måste frågan processas några år till, precis som styrelsens storlek...

Stadgediskussionen avslutades före lunch och under eftermiddagen har verksamhetsplanen behandlats i åsiktstorg, och imorgon ska belsut fattas i plenum. Nu pågår debatt om samverkan mellan utbildning och arbetsliv, och senare ikväll blir det bankett.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: