torsdag, augusti 09, 2007

Kyrkomötesmotion i Dagen

Tidningen Dagen uppmärksammar en motion till kyrkomötet som jag har varit med och skrivit tillsammans med Anna Karin Hammar. Den föreslår att det ska tas fram klimatplaner i Svenska kyrkan för att underlätta miljöarbetet, inte minst på energisidan, och för att vara en förebild i ett genomtänkt miljöarbete med en helhetssyn. I artikeln kan man läsa mer om uppvärmning av kyrkor och andra speciella frågor just för kyrkorna i klimatarbetet.

Klimatplansmotionen är den ena av två motioner jag har varit med och skrivit till årets kyrkomöte, den andra handlar om lämplighetsprövning av prästkandidater. Men den ska jag återkomma till i ett senare inlägg.

Tidningen Dagen har förresten, som tredje svenska dagstidning, anslutit sig till Twingly, om någon missat det. För en såpass liten tidning som Dagen (jämfört med tidigare anslutna dn och svd) lär det göra stor skillnad i antalet bloggade artiklar och därmed läsare och kanske också så småningom större genomslag i övriga media. Dagen startades av pingströrelsen och är idag en ekumenisk tidning men med tyngdpunkt i frikyrkligheten. Den nya tf chefredaktören Elisabet Sandlund kom senast från Kyrkans tidning och är Dagens första svenskkyrkliga chef. Jag delar inte alltid (eller ganska sällan ibland) dagens åsikter men uppskattar dess bevakning av religiösa frågor. Förhoppningsvis kan det bli mer debatt om sådana i den svenska bloggosfären nu också.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: